maanantai 3. marraskuuta 2014

Halloween.


Halloween saakoon ihan oman erikoispostauksensa aluilla olevalle blogilleni. Kovin monena vuotena aikaisemmin en ole ollut järin innostunut pukuleikeistä. Mutta viime vuosina olen saanut jonkun sortin innostuspiikin efekteistä mitä voi omaan naamatauluunsa lisätä. En ole kovin kuvauksellinen, tai en itse mielelläni koskaan asetu kameran eteen, mutta näin kun kukaan ei tasan tunnista meikäläistä maskieni takaa - voin ihan ilolla luoda ja asettua kamerankin eteen silloin tällöin. Tässä pieni askarteluprojektini ja maskeerauskokeilu.


Lähdin liikkeelle ajatuksesta yhdistää oopperan kummitus läpi leikeltyyn kuvaan itsestäni. Punanaamion minimaski oli kuitenkin itselleni liian pieni niin tämähän vaati lisää muotoilua. 


Naama peilin eteen ja tussilla merkkailemaan naamariin vaadittavat muutokset.


 Ja lisää maskin muokkailua. Tein aavistuksen kolmiulotteisempaa muotoa. Ruuveja ja mutteireita unohtamatta! Maskiin tein oienet korotusreunat ettei maski olisi liian yksiulotteinen. Kohotusta ja "ruostemaista" rypytystä tein myös maskin pinnalle ennen maalaamista. Rypytykseen kelpaa niin vessapaperi kuin sideharsokin. Kannattaa käyttää ihan niitä tarpeita mitä kotoa riittää. Liimailemiselle ja maalaamiseen kannattaa varata muutama päivä, jotta kaikki osat ehtivät kuivua hyvin ennen käyttöä. Pyykkipojat on tässä hommassa erittäin hyvä apuväline. 


Maalit! Maaleja käytin mitä tahansa sattui tulemaan vastaan. Öljymaalien jämät, sekä akryylimaaleja tuli sudittua maskiin useampi kerros. Mutterien sisään laitoin punaista maalia paakkuuntuneena näyttääkseen teeman mukaisesti verta ja mätää. Kiillon pintaan sain aikaan teatteriverellä. Tekoverta, Grimlissin hyvälaatuista saa uskoakseni mistä vain hyvän varustetusta pilailupuodista.


Mutteriin kiinnitetyn ruuvin väliin laitoin vielä yhden ekstramutterin, jonka jätin ilman maalia - tällöin mutteri pysyy vielä valmiissakin maskissa liikkeessä.


Harmikseni kuvia ottaessa ei ollut omaa kameraa mukana, joten nyt oli turvauduttava kännykän kameraan. Värit valoittuivat sen verran pahasti, että päädyin tähän musta valkoiseen groteskiversioon.  Maskin rajan asetin suupielen alapuolelle saadakseni maskin kulkemaan levynä pisin naamaa. Maskin alle tuikkailin sideharsoa, joka kulkee leuan alapuolelle ja kaulalle. Pääväreinä maskin ympärille sudein samat sävyt mitä maskissakin. 



Hiukset takkuun. Maskin alle mustat rajaukset - unohtamatta punakeltaista piilaria. Maskin kiinnittämiseenkin kannattaa varata oma aikansa, sillä vaikka kyseessä onkin vai puolikas naamio, on siihen kasaantunut ihan kiitettävästi painoa kaiken tuon maalikertymän ja metalliruuvien toimesta. Liimamiseen paras ja helpoin tapa on nestemäisen lateksin käyttö. 

Harmikseni kokovartalokuvaa asusteesta ei ole, mutta tähän kuului mukaan iso, musta teatterin kirpputorilta ostettu viitta, mustat pitsihanskat, sekä Edgar.


Illan juhlakuva Edgarista ja Halloween juomista. Toivottavasti teillä kaikilla muillakin oli pukurikas pukujuhla kun kerrankin luvan kanssa saa ihmisiä pelotella :)

2 kommenttia:

  1. Hyvä että olit poikennut blogiini, näin löysin sun blogin joka vaikuttaa mielenkiintoiselta. Ja kissoja!!! <3 <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, tämän blogin ensimmäinen kommentti. Kiitos Jaana :D.

      Poista