sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Markkinat Turussa


Turun jokirannassa on usein kesän ja kevään aikana markkinatapahtumaa jos jonkinlaista. Huhtikuussa vietettiin Turun jokirannassa saaristolaismarkkinat. Yleensä en muuta markkinoilta itselleni haali kun näitä aivan ihania munkkeja :D. 
Leipomossa työskennellessä saa munkkikrääsästä ihan tarpeekseen, mutta jokirannalla on kesän ajan jokaisilla markkinoilla lähestulkoon pieni pyörillä oleva mökki, josta näitä ihanuuksia saa. Pieniä rahkamunkkeja monessa sävyssä: suklaakuorrutteilla, kanelisokerissa ja tavallisessa sokerissa pyöräytettynä, suklaahiputettuna tai vain lumijauheella koristeltuina. Aivan täydellisiä! Satoi tai paistoi niin minä kyllä marssin näitä hakemaan.Toinen markkinoiden heikkokohtani on mausteet. Ruovedenherkku on firma, jonka kohdalla tulen aina ja ikuisesti varmaan myös pysähtymään. Heidän maustetarjontansa on aivan uskomaton. Ja varsinkin kun minä ja Neiti M olemme sen sortin ruoanlaittajia, että melkkä aromisuola ja grillimauste ei vaan toimi. Maulla ja maustamiselle on iso paikka meidän molempien ruoanlaitossa. 


Ja joka kerta tulen täyttäneeksi perinteisempiä mauste/leivontatarpeita. Tällä kertaa perusmausteena mukaan lähti sooda ja mausteikas aromisuola, siinä missä lempparimausteeni savustettu paprika. Ai että! Kyllä taas kelpaa ruokaa laitella näiden neitien resedenssissä.

  
Viime viikonloppuna Turun maalaismarkkinat jotka kestivät pari päivää. Kävin ystäväni kanssa kierähtämässä markkinoilla tietenkin, sekä sisällytimme reissuun myös pikaisen poikkeamisen Apteekki Museoon aurajoen rannalla sekä markkinoiden kiertämisen (ja munkkiostosten jälkeen) oli ihanaa pysähtyä hetkeksi ja nautiskella pieni lasillinen kuohuviiniä. 

Terassikausi tuli samalla avattua Turun keväässä.Hieman ovat maisemat myös meidän avantoporukan lammikossa muuttuneet :D. Vielä toistaiseksi funtsisimme että voisihan tuota uintiakin kokeilla nyt kun jäät ovat jo väistyneet.  Talvisaikaan kun ei todellakaan ole itselleni tullut mieleen että kokeilisi uimista - nyt sitä saattoi jo harkita. Olihan lammikko sentään jo +12 asteinen :D. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti