keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Villi länsi parvekkeella


Kevät paahtaa täyttä häkää täällä Turussa. Viikko sitten otetuissa kuvissa puiút tuntutvat olevan vasta hiirenkorvilla, mutta nyt jo täydessä lehdessä. Hämmentävää miten ensimmäistä kertaa elämässään saa seurata puiden eloa niiden omalta tasolta. 

Parvekkeemme on osoittautunut varsin villiintyväksi paikaksi kasveille.
Parvekkeelle ostin ABC:lta -50% olleita äitienpäivä ruusuja. Bongasin kaksi täysin nupuissa olevaa ruusua ja nyt on näiden pinkihtävät värit päässeet kauneimpaan kukkaansa.


Alkujaan parvekkeen ensisijainen tarkoitus oli olla lepopaikka kissoilleni, ja vaikka kasvit ovatkin vieneet nyt valtaosan alaa - tuntuu tämä yksi linssilude ainakin kasvien keskellä viihtyvän. 
Parvekkeeltani löytyy sitten myös tämä kummallisuus. Nimittäin lampaan kallo. Yksi keräilyjeni kohde on tässä pari kolme vuotta ollut eri eläinten kallot tai sarvet. Tämä yksilö on tuonti maaseudulta, kun omilla retkillään ollut kaukasiankoira Karelin rahnusti vastaan tämä hampaissaan.


 Ja pakkohan se oli pelastaa.
Kalloja hyvin harvoin löytyy noin vain mistään, mutta isäukkoni tuumaili että tämä saattaa olla vanha, tilan alkuajoilta metsään kuopatun lampaan tahi pässin pää. Metsä, josta tuon kuvittelen tulleen tuli myllätyksi metsurien toimesta vuosi sitten, joten ei ihmekään jos nämä tilaa vaeltavat vartijat silloin tällöin pöllähtäävät pihaan tälläinen aarre mukanaan. 

Sääli vain koiraa, sillä minähän tämän vein heti. Syksymmällä, jahka saan yhden noista perunakattiloistani jälleen oikeen käyttöönsä - keittelen tämän velikullan ja katson löytyisikö sille omista vitriineistä vielä tilaa.  


Juurikaan kallo ei yleismaisemasta silmiin bongaa, joten annan kallon lymytä ikeasta ostetussa hyllykössä syksyyn saakka. 


Näissä kuvissa villin lännen tuntumaa entisestään.Ensimmäinen mansikka punasteli valmiina toukokuun viimeisellä viikonlopulla. Oli aivan uskomattoman makea herkkupala.


Kurkut ja auringonkukat alkavat kaipaamaan jo halkoa tukikepiksi ._.


Lintuhäkissäkin tapahtuu! Kirsikkatomaattini alkoi kukkimaan. Jestas sentään! Sattumagurupuutarhuri ihan innostuu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti