sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Kukkiva kurkku


Parvekkeellani on kuulkaa nyt kaikki seitsemän kurkkua kukassa. Enkä ihan olisi tähän uskonut. Aikaisemmin en kyllä ole nähnyt miltä kurkun kukkanen näyttää, mutta onhan se nyt aikalailla söpö ja kaunis ilmestys eikö vain. Parvekkeella harvinaisempi näky on myös tässä - nimittäin Viivi, vanhin kissoistani on alkanut myös viihtymään parvekkeella. Turussa onkin viime päivät ollut sateista ja vilpoista, ja nyt kun viimein on lämpöä havaittavissa niin se suurin lämpöhän kerääntyy parvekkeelle. Siellä pieni muorini on ottanut aurinkoa koko aamupäivän. 


Viivillähän ikää alkaa ollakin arviolta 11-12 vuotta. Tarkkaa tietoa muorin iästä ei ole, sillä tämä kissa on kiertänyt elämänsä aikana aivan liian monta kotia ja kohdannut kaltoin kohtelua enemmän kuin yksi kissa ansaitsee. Sen hännänpää on poikki ja tunnoton, sekä takatassu murskeena aikaisempien omistajien toimesta. Koskaan muorin takatassua ei eläinlääkärille tuolloin tapahtumahetkellä ole näytetty, ja minulle tullessahan tuo käpälä oli jo luutunut niin ettei sille mitään mahda. 


Itse olen Turussa kymmenen vuotta asunut ja Viivin sain luokseni ensimmäisen asuinvuoteni aikana. Raasu oli aivan rasvainen turkiltaan, ja stressaantunut. Kolme viikkoa kissa kulki vain yksiöni seinänpieliä. Vasta kuukauden viimeisellä viikolla Viivi antoi silittääkin itseään.


 Toisin sanoen kymmenen vuotta tämän muorin kanssa ollaan yhdessä asuttu ja toivon mukaan vielä vuosia on muorin kanssa edessä useampi :). Onhan hän niin suloinen otus, joka ei muuten osaa maukua eikä miukua kissan lailla vaan hän kujertelee :'D.


Parvekkeeni on päässyt kyllä ihan ruokottomaan kuntoon. Pitäisi tukipuita hankkia ja leikkailla vähän noita ylimittaisiksi päässeitä kasveja tms. Tässä kumminkin muutama kuva villiintyneestä parvekkeesta. Muut kurkut jääneet tyngiksi (noin 20-30cm korkeiksi), mutta tämä yksi on kyllä lähtenyt kaikista henkseleistään irti. Ruukussa on 1,2metriä pitkät tukipuut.


Ja lintuhäkissä rehoittaa kirsikkatomaatti. Kovasti siinäkin oli kukkia, mutta ei ainakaan toistaiseksi marjaa näy. En nyt yhtään tiiä pitäisilö tuosta leikellä noita lehtiä vaiko eikö, mutta hmmmm....saas nähdä. Lintuhäkin pohjankin korjaamista olen suunnitellut mutta eipä tuo vielä ole tuntunut ajankohtaiselta. Mieluusti tuolla sahalla käväisin muutakin hakemassa kuin vaan yhtä neliskanttista vanerinpalaa :D.

Ja nyt kun vielä pääsisin postissa, siwassa ja smartautomaatilla käymään. Olisi niin aarteissa tulossa :).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti