perjantai 25. toukokuuta 2018

Vitriinit


Heippa ihmiset!
Tänään on se päivä, kun kauan suunnittelemani postaus saa viimeinkin kirjallisen muodon. Fiiliksen aiheuttaja on melko varmasti kevät - toisin sanoen siivousmaanikon kulta-aika. Tempaisin tässä taannoin kaapit uuteen uskoon. Ja tuolloin aloin miettimään, että voisin jakaa kaapin kehityksen eri vaiheet. 

Ja jollei jo aikaisemmin ole hiipinyt mieleen, niin nyt ainakin on luvassa juonipaljastuksia siitä - kuinka ikean kaappeja fiksailemalla saa aikaan aika makean projektin. 


Ikea ja Billy.
Haaveet vitriineistä alkoivat syntyä vasta siinä kohtaa, kun kirjahyllyn kirjojen päälliset, edustat, hyllyn päälliset ynnä muut alkoivat pikkuhiljaa täyttyä pieneläinten kalloista, jättösarvista, kivistä, kuivatuista kukista, apteekkarilasista, kemian työvälineistä...Tilaa oli saatava. 
Vanhaa, käytettyä ja kierrätettyä suosiessani, on ikea minulle kuitenkin jonkin asteen kompastuskivi. Sieltähän löytää aina jotain kivaa ja edullista. Muuuuuttei kuitenkaan tuohon elämän hetkeen riittävän edullista, jotenka kuvioihin tulivat kirpputorit niin facebookissa, kuin ihan tienraiteilla. Tori.fi, sekä huuto.net alkoivat myös kuumottaa joka päiväistä nettiselailua. 

Lopulta lykästi ja facebookin lukuisista kirpputoreista tarjosi myyntiin kahta ikean Billya, näihin kuuluvia yläosia sekä vielä kaikkiin kuuluvia lasiovia. Kuka ei tarttuisi tilaisuuteen? 


Valkoisina vitriinit pysyivät jonkun aikaakin, mutta kyllähän tarkoitusperät nopeasti selkeni kun nurkkiin alkoi ilmaantua vanhoja kirjoja, nuottilehtiöitä ja sanomalehtiä. Pelastusarmeijan "ota tästä" pisteet tulivat tutuiksi kun kaappiprojekti viimein sai tulta alleen. Naapurilta liisteritököttien jämät käyttöön ja pikkusiskoni ja minun kesälomaprojekti lähti käyntiin. Työvaihekuvat on otettu silloisella puhelimella, joten pahoitteluni kuvien rakeisuudesta, sekä pimeydestä. Jokunen pimeä kuvakin pitää mukaan laittaa - varsinkin jos kyseessä on tuomitseva avustaja. Tehostetta ja syvyyttä vitriineihin sain käyttämällä sisustusmuovia. Miksiköhän tätä nyt kutsuttiin? D-C-Fix?

Kolmas, eri tuotantoerää oleva vitriinikaappi siirtyi muuton yhteydessä Mr. T:n juomakaapiksi :D

Kuvakammion löytö - haukotteleva mielensäpahoittaja.


Vuosia ja muutamaa muuttoa myöhemmin löysin lamput vitriineihin. Talvisin harmitti pitkään etten ollut löytänyt kaappeihin sopivan kirkkaita (ei missään nimessä keltaisia) valoja, jotka oikein pamauttaisivat sisällön ihmisten silmiin. Kiitos Clas Ohlson ja aivan sattuman mukainen vahinko. Olin näet hakemassa ihan jotain muuta kuin valoja (keskellä kesää), mutta sattui onneksi silmään. Muutaman kauppareissun se kyllä vaati, että sain jokaiseen hyllyväliin lampun. 


Luultavasti helpompia ja yksinkertaisempiakin tapoja mieleisensä vitriinien duunaamiseen on, mutta me mentiin tällä tee-se-itse taktiikalla ja minä ihan ainakin tykkään. Vielä ei ole olohuoneen pöytää, eikä tv-tasoa kummempaa DIY-hässäkkää tässä taloudessa nähty, mutta saapi nähdä mitä seuraavaksi tapahtuu.

Kiitos kun kävit kääntymässä! Jätä ihmeessä puumerkkisi, mikäli teksti herätti kiinnostusta.

1 kommentti: