perjantai 24. marraskuuta 2017

Kesäkuulumisia, osa IIKesäreissu Helsinkiin. 
Pieni miniloma muuton keskelle saatiin ja Mr. T:n kanssa lähdettiin Heurekaan katsomaan Body Worlds animal inside out näyttely. Hieman hiertää kun en muutama vuosi sitten käynyt katsomassa ihmisanatomiasta tehtyä samaista näyttelyä. Mutta kyllä tämä elukkasirkus paikkasi menetyksen oikein hyvin. 
Näyttelyn materiaalihan oli aivan oikeista eläimistä kuin ihmisistäkin. Näytteet ihmisistä ovat peräisin Institute for Plastinationin ohjelmasta, jossa voi lahjoittaa ruumiinsa tieteelle. 

Lempparieläimeni tässä näyttelyssä oli kyllä tämä järkälemäinen norsu. Uskomaton eläin - puhumattakaan millaisissa mittasuhteissa sydän, lihaksisto, suolisto yms.tässä eläimessä on. Useampi kuva löytyy kyllä edelleen puhelimesta. Hehe.
Hevosen varsa
Karitsa

Ihmisen paras ystävä


Hirveän suuri kulttuuri-ihminen en ole, tai en ainakaan allekirjoita sellaista väittämää - mutta auta armias jos tulee tämän kaltaisia näyttelyitä niin mukana ollaan. 

Myös pienet, tähän asti Pohjoismaihin sijoittuneet turistimatkamme on pitäneet sisällään biologisia/luonnontiede museioita, joissa törmää kalloihin, palsamointeihin, wet specimeneihin yms. omituiseen ällöttävään. Mr. T. joutuu kyllä paljon kestämään kun minun mukana kaikkiin hullutuksiin mukana kulkee. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti