torstai 17. syyskuuta 2015

Projektilista(t)


Hiljaiseloa Kummalassa. Aikaista yövuoroa tämä viikko takana ja viime viikko menikin sitten sairastelun lomassa. Lapsena en juuri korvavaivoista muista (tai ole kuullut) kärsineeni, mutta nyt sitten viime vuosina senkin edestä. Tällä kertaa tärykalvon puhkeamisen muodossa...miten tuollainen vaiva voi lapsille siunaantua?! Herranjumala siinä oli aikuinen ihminenkin kivusta polvillaan kun moinen vaiva iski päälle. Älkää ihmiset missään nimessä niistäkö hississä, siinä voi korva räjähtää. Yfh.

Joka tapauksessa! Jos jotain sain aikaiseksi niin projektilistan...joita tulikin kaksi itselleni. 


Aloitin yhdellä sivulla, mutta nyt olen rustannut jo kaksi sivullista täyteen tekemistä sohvan nurkassa maaten. Eikä ensimmäinenkään seikka ole edennyt tai kehittynyt mihinkään suuntaan. 

Tässä muutamia poimintoja suunnitelmistani tälle asunnolle, neiti M loi muutaman osan kohdalla kysyviä katseita...mutta noooh. Hihi.

PROJEKTILISTA I

- taulut, kartat, sarvet & kallot seinään
- kylpyhuoneen jättinaulakko seinään ja etsi siihen sopivat korit
- kukat: mullat, etsi ja hanki terrakotta ruukkuja
- Ikeasta pöytälevy, oikean kokoinen/uusi
- arkistokaappi työpöydän yhteyteen
-räsymattoja kotoa
- kukkapöydät kotoa
- keinutuoli kotoa
- nojatuolit kotoa --> päällystä (opettele)
- lamppu/lamppuja vanhan piian kammariin (siis, minun oma makuuhuone :D)
- aksoallas kuntoon
- askartele olohuoneen pöytä
- keittiöön apupöytä tms. nerokkuus
- roikkalamput x 2
- vitriinit: taustat kirjoista, sivut ja hyllyt mustiksi

PROJEKTILISTA II

- kenkäkaappi tai muu nerokas keksintö kengille eteiseen
- kehyksiä mustia 2kpl anatomia taulun molemmille puolille ---> pääkallo+ruoto julisteet
- kehyksiä valkoisia "vanhoille" entisajan postikorteille -> myy mustat
- kokoa parveke
- ratkaisu kukille - amppelit (opettele) tai elä helpommin ja osta ne
- keittiöön ohjekirjat esille
- verhot

Kopioin listani lähes suoriltaan papereilta ylös, ja sanasta sanaan vielä - selvästi kuvastaa tervettä mieltä ja kehoa näillä kirjoitusrakenteilla. Voisin kokeilla jos olisin vuoden loppuun mennessä saanut edes osan listojen jutuista tehtyä. Olohuoneen pöytä on jo suunniteltu...toteutus vain vielä odottaa porakoneen käyttäjää (en osaa) ja palkkapäivää.


Mutta sitä listan toteuttajaa odotellessa, sain ystävältäni postia. Iso lahjapaketti kätki sisäänsä aarteita. Väitän kiven kovaa ettei kovin moni ihminen ole kovin innoissaan keräilykohteistani, mutta itse hypetän ainakin ihan innoissani näitä. 

Iso joukko lintujen kalloja saapui englannin rannikoilta Helsinkiin ja sietä sitten Turkuun. 


Ostin tuossa aikanaan yhdeksän paikallisen variksen/harakan kallo, mikä tuli huomattavasti edullisemmaksi kuin vain muutaman ostaminen. Onneksi on muutama tuttava, jotka lupautuivat ostamaan nurkistani muutaman lintusen pois. 


Tässä vielä kotiin jäävä lintuparvi. He pääsevät koristamaan vitriinejäni jahka sinne saakka pääsen. Kauan olen halunnut kokeilla rakentaa myös jotain asetelmia mihin voisi linnun jos toisenkin sitten käyttää.

Toistaiseksi pakkasin kallot kaikki samaan pakettiin odottamaan aikaansa. Päätin, että koetan saada eteenpäin ensin nämä pakolliset jutut ja sitten vasta alan hypettämään innostuksissani näitä aiheita mitkä itseäni kovasti kiinnostavat.

Hauskaa loppuviikon odottelua kaikille!

4 kommenttia:

 1. Hei Neiti Kumma! Sattuuko sinulla olemaan vielä kalloja, joista haluaisit eroon? Tai tietämystä, mistä niitä voisi hankkia ilman, että itse joutuu keittohommiin. Niin kauniita!! <3
  -Susanna

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Heippa sutsi,
  Pahoittelut etten reagoinut viestiin aikaisemmin! En jotenkin yhtään osannut odottaa löytäväni täältä blogista kommentteja :).

  Minulla on noita kalloja satunnaisesti ylimääräisiä. Joskus olen jossain FB:n kirpputoreilla niitä kaupitellut, mutta jos kiinnostusta on niin voin tehdä tänne kirjoituksen kauppaamistani kalloista. Mikäli vain kiinnostavat? Sitten kun niitä on taas luopumistarkoituksiin saakka. Myös paljon muita luita (pääasiassa kalloja) on eri eläinlajeista.

  VastaaPoista
 4. Hei! Eipä haittaa:) Onneksi tulin vielä katsomaan oletko vastannut. Kiinnostusta on muistakin kalloista. Ketun kallo löytyy itseltäni. Olisi huippua, jos viitsit listaa tehdä! Odottelen malttamattomana! :D

  VastaaPoista