tiistai 22. syyskuuta 2015

Yllättävä sadonkorjuu


Olipa kerran eräs tiistaiaamupäivä, jolloin neiti Kumma suoritti elämänsä ensimmäiset etikkaostokset. Nimittäin sunnuntaina sai kotimatkani Turkuun suunnitellun piipahduksen Lietoon, mikä tosin omasi oman yllätysmomenttinsa. Kukkaruukkuja olin hakemassa sovitusta, mutta päädyinkin luvallisesti omenavarkaisiin ja siinä sivussa kaikki nämä muut aarteet lähtivät yllättäin mukaani. 


Kukkaruukkureissu (jota valoitan jossain myöhemmässä vaiheessa) johti siihen, että tällä viikolla ilmeisesti opettelen säilömistä.

Ainoa mitä olen joskus säilynyt, oli viime vuonna kun omenahelvetti iski asuntooni...siihen entiseen. Tälläkin kertaa omppuja aion tehdä, mutta aion laajentaa kokeilujani punajuuriin. Ja niitäkin on kahta sorttia - raitapunajuurta ja sitten tuota normaalia.


Omppuja on varmaankin nelisen kiloa, joten suunnittelin näin äkkiseltään tekeväni puolesta kaneli-omenahilloa ja toisesta satsista aitoa vanilja-omenahilloa. Viime vuonna onnistuin oikein hyvin, ja tuo teko-ohje sattui tulemaan tuossa keittiötä kuntoon laittaessa uudestaan vastaan niin samalla ohjeella mennään.


 Lehtikaali on itselleni ihan vieras ja uusi juttu, mutta...niin..kaippa sitä on sovellettava tämän viikon ruokalistaan jollain tavalla. Sisäinen kokkini mesoaa, että jonkinlaista wokkia kanan kanssa siitä voisi tehdä tai paahtaa kaali jonkinlaiseksi salaatiksi? Hmm..Hyviksi todettuja ohjeita otetaan heti vastaan.


Sipuli nyt kuuluu joka ruokaan lähes mitä laittelen. Tämä oli ainoa jota vähän pyysin kuullessani että facebook vaihtariryhmässä kukkaruukkurouvalla sipulia sattui olemaan. Ja tuota...kaksi kiloa sipulia ei ihan ole pikkuinen määrä mielestäni, mutta onneksi tuo säilyy hyvin! Eikä ole epäilystäkään etteikö tulisi käyttöön.


Itse keittiö on vielä niin kaaos (niinkuin kaikki muukin täällä), mutta tässä vähän maisemointia siitä, että mitä keittiöstämme löytyy. Neiti M on sijoittanut keittiön sisustukseen. Hän sai ystävältää nuo vanhat pelihallin pelijakkarat (maksuna toimi se, että hän itse haki ne ystävältään). Ja ikeasta Neiti M oli tuota baarijakkaraa katsellut jo aikaisemmin. Meidän tuurilla tietenkään ikeassa ei tuota pöytää ollut, mutta hänen opiskelijabudjettinsa kiitti kun bongasin facebookin ikea kirppikseltä samaisen pöydän, joka edeltäjillä oli kertoman mukaan ollut vain muutama kuukausi käytössä. 

Itse ainakin otin ihan uutena tuon heidän pöytänsä, jonka omistajat toivat jopa kotia saakka. Olin kyllä iloinen, keittiö on nyt oikeastaan ainoa, jossa on jo jotain järkeä. 

Taustalla oleva lehmätaulu puolestaan on tori.fi löytöni, jonka löysin putkiremonttievakon aikana. Aivan mielettömän kiva! Ja täysin ehjäkin. Sopii meidän tulevaan keittiöön mainiosti. Hieman tuo katseita kerää, mutta niin meidän kodissa on tarkoituskin. 


Kuvailuseuranani toimi Tilda-neiti. 

Me täällä päätellään illan omenahilloseikkailuja, ja toivotellaan teille kaikille oikein hyvää alkanutta viikkoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti