lauantai 30. tammikuuta 2016

Aikainen synttärilahja itseltä itselleni


     Eilen se sitten saapui!
Muutaman vuoden olen haaveillut uudesta kamerasta. Vanha, lähes 15 vuotta vanha digitaalinen ns. järkkäriä muistuttava kamerani alkaa olemaan aikansa elänyt. Ja olenkin tässä mietiskellyt uuden hankintaa. Järkkärille en kuitenkaan mitään käyttöä näe itselläni, koska haluaisin/halusin itselleni jonkun semmoisen passelin pienen, joka paikkaan mukaan saatavan kameran.


     Kenties tämä pieni suloisuus saa innostumaan kodinkin kuvaamisessa. Jahka ensin tätäkin oppisin käyttämään.


     Kameran myötä heräsikin kysymys, että mitenköhän kaikki muut bloggaajat (oli kyse sitten minkälaisesta blogista tahansa) kuvaavat ja muokkaavat kuviaan. Itsehän hädin tuskin osaan rajata kuvia ja iskeä päälle jonkun filtterin jos niikseen tulee...Noin muuten olenkin tässä ihan ummikko enkä osaa hakea hienoja kuvauskulmia tai oikeaa kohtaa miten kuvasta tulisi niin hulppean hienoja ja kivoja kuten muilla. Ehkä tämä toistaiseksi  vielä pimeä kausi ei ole kaikista otollinen aika kuvaamisen opetteluun, mutta kovaa vauhtiahan tässä ollaan valoisampaa aikaa menossa.


     Ehkäpä aloitan opiskelun tämän pienen ihmeen kanssa noiden kirpparitavaroiden myötä. Osaisi ainakin sen ensimmäisen kuvan edes ottaa :D.

Hyvät viikonloput kaikille!

4 kommenttia:

 1. No niin sitten vain napsimaan kuvia :) Itselläni ohjekirja on ollut lukematta jo pari vuotta... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Napsimalla paras mä veikkaan myös :D. Kyllä kirppukuvista tuli paljon parempia kun vanhalla kameralla tai puhelimella ottaessa. Ohjekirjaa vilkaisin, ja sanotaanko että oli aika minimalistiset ohjeet. Täten on varmaan hyvä todeta että laitan kirjan hyvään jemmaan ja löydän sen sitten myöhemmin jostain :D

   Poista
 2. Kuvaamalla oppii. Kannattaa kokeilla kuvaamalla samaa kohdetta eri suunnista, eri korkeudelta ja kulmista ja vertailla niitä keskenään. Paljon oppii myös hetkeksi pysähtymällä sellaisen (toisen ottaman) kuvan ääreen josta pitää ja miettiä mikä siinä miellyttää; sommittelu, värit, kuvakulma...


  Picasa on helppo, yksinkertainen kuvankäsittelyohjelma, Photoscape melko monipuolinen. Molemmat ladattavissa ilmaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavia vinkkejä, minä kiitän.
   Pitääkin kokeilla näitä. Yleensä kun olen kuvan jostain onnistunut raapaisemaan niin se on sitten tyyliin mennyt niin, että yksi kuva per asia ja se on ollut sellainen kun on sattunut tulemaan. Kokeilenpa tuota useamman ottoa.

   Picasasta olen joskus kuullutkin, pitääkin latailla nuo molemmat ja vähän katsella että mitä niistä oppii.

   Iso kiitos! Ja aivan mielettömän kivoja kuvia sinun blogissasi.

   Poista