lauantai 2. tammikuuta 2016

Akvaariosta toiseen


     Vuoden aloittaminen...jokaiselle on varmasti tapansa kuinka, miten ja millätavalla vuoden vaihtoa viettää...Itse taas en juurikaan vuodesta toiseen siirtymistä juhlistele. Kenties ehkä juhlistaisin jos olisin perheellinen tai edes parillinen, mutta näin erakoituneena vanhana piikana vietin tämän juhlahetken leppoisasti Viivin ja Tildan kanssa sohvalla rötköttäen (=pelasin kieli poskella Fallout 3:sta).
      Sen sijaan ensimmäisenä päivänä, jolloin muu kansa varmaan valtaosaltaan kärsii herkkuähkystä tai muuten vaan itseaiheutetusta kipuilusta - minä aloin kalahommiin!

     Viime muutossa haaveilin asuntooni keittiön pöydäksi höyläpenkkiä, sellaista somaa pientä, mutta ystäväni äidillä olikin ylimääräisenä tämä julmetunmoinen 2,30m pitkä höyläpenkki turhakkeena nurkissaan. Isäni kävi tämän noutamassa, ja liian pitkäksi keittiöön todettuna siirtyi pöytä sitten fiksumpaan tarkoitukseen. Nimittäin, kannattelemaan 180litran makeanveden allastani....ja tuo pieni metrin mittainen nököhän oli ja on liian pieni tuohon pöytään, joten tietenkin oli "pakko" alkaa unelmoimaan isommasta.


     Kuvittelin omistavani uuden altaan jo hyvissä ajoin kesän jälkimainingeille, mutta jotenkin kummassa nämä yllätys muutot, siirtymiset, vuokratakuiden kuin tärkeiden huonekalujenkin haalinta on mennyt niin ikään haaveen edelle. Sen verran onneksi sain veronpalautuksia tänä vuonna, että saatoin hyvillä mielin ostaa niillä rahoilla toisille joululahjat, sekä itselleni toteutin tämän haaveilun uudesta altaasta. Ja tietenkin isompaan kun olin siirtymässä --- teetätin tietenkin niin ison altaan kun vanhan, mutta sitäkin tukevamman penkin päälle pystyin mittatilaustyönä suunnittelemaan.


      Muutaman päivän ennen lomani alkua tälläinan vonkale sitten asuntooni kiikutettiinkin. Veljeni, sekä isäni kantoi sen näppärästi ja nopeasti asuntoon...joka tosiaankin sijaitsee "vain" kuudennessa kerroksessa. Itse en olisi urakasta selvinnyt, mutta nämä kaksi raavasta ukkoa tuon purkin kyllä ripeästi olohuoneen lattialle nappasi. Kokoa altaalla on 340litraa, vanhan ollessa se pieni suloinen 180 litrainen. 150x45x50 muistaakseni taisi purkin tarkat mitat olla.
     Lampun sain altaaseen jälkitoimituksena, mutta tähän kuvaa tosiaankin sitten nappasin kaiken muun sivumateriaalin myös mukaan. Akvaario/lemmikkiliikkeissä myydään paljon tuommoisia muoveja akvaarion alle, mutta mie itse hain tuon 1cm paksuisin makuualusta ihan claus ohlsonilta. Samoin kun liikkeissä on paljon kaikenlaisia hienoja taustapapereita, päätinpä oikoa tässäkin. Suomalaiseen kirjakauppaan köpöttelin ja ostin tätä metsän vihreää kartonkia pari kipaletta mukaani. Ajatuksenani on suunnitella/toteuttaa altaaseen juurakko tausta, jolloin enpä oikein hienolla taustapaperin kuvioinneilla hyödy tässä projektissa.


     Onneksi kantomatka altaiden siirrossa ei ollut tämän isompi :D.


      Isäni, sekä altaan teetättäjän kanssa sumplittiin höyläpenkin vahvistamista. Annoin pöydästä isälleni mitat ja hän kävi poikkeamassa sahalla. Roskakouru täytettiin sopivan mittaisilla ja kokoisilla pattingeilla, ja pöydän päälle hankittiin myös koko allan pohjan täyttävä pattinkilevy. Harvemmin kuvittelee, että vanhat höyläpenkit olisivat kovassa käytössä enää säilyneet ryhdissä, mutta tämäpä kapistus meni vatupassinkin vahvistamana ihan nappiin.     Neiti M:n kanssa punnerrettiin allaspaikoilleen, ja sentään muistettiin makuualusta ujuttaa vielä tuonne väliin. Kyllä oisi raapassut hieman jos olisi mokoma unohtunut.


     Tältä allas näyttää kun 12 tuntia altaan vaihdosta on takana :D. Kaunis! Aivan uskomattoman ihanaa nähdä kättensä jälki *tirks*. Vesimäärä tuplaantui niin että jätin kaiken mahdollisen "likaisemman" (tuttavallisemmin paskaveden) veden säästöön, jotta välttyisin kala-asukkaiden kanssa suurimmilta shokeilta ja nitriittipiikeiltä. Saas nähdä koska pääsen sisustamaan allasta luonnonkivillä...tai ylipäätään edes itse näkisin, että miltä luomukseni näyttää. Hah!

     Jänniä tunnelmia siis luvassa heti vuoden ensimmäiseen päivään (näillä näkymin viikkoon).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti